e premte, janar 11, 2008

Kunguj me salce Shege


Duhen:

Tre kunguj
Pak mish viçi i prepë në copa të vogla
vaj ulliri

për salcën:
Lëng SHEGE (Shegën shtrydheni)
pak verë e kuqe
Pana
djath i thërrmuar.



Kungujt e prepë dhe mishi i viçit vihen në tigan dhe skuqen.
Kur ti vini për skuqja, kontrolloni nëse keni hap aspiratorin apo penxheret.

Ndërkohë që skuqen këto gjëra të mira, në një tenxhere të vogël, hidhet pana dhe djathi i thërrmuar. Sa ngrohen pak i hidhet lëngu i SHEGËS dhe vera e kuqe.
Lihet në zjarr për pak, sa të trashet. 3 minuta para se ta hiqni, hidhini pak kripë.

Ah....dilte e mirë! seriozisht , ia vlente ta bëje një SHEGË kurban!

3 komente:

eni tha...

bobobobo çi bone vampireshes se sheges:D

te marte e mira ty me tere aspirator e penxhere:D

K. tha...

Shegën jo vetëm si frut por dhe si salcë.

Ajt, se ishte duke mu prish aty, kam dhe dy të tjera për ti ngrënë a masakru...tu pa tu bë

eni tha...

hehe :)