e diel, shtator 30, 2007

BUK me DJATH

Për të shijuar më mirë bukën me djath...."Mos hani koren e bukës rrugës për në shtëpi!"
E mira për bukën me djath është që ta ngrofim ose ta thekim bukën sa më mirë!
Si...ta thekim bukën?
Ose futeni në furrë sa të piqet , jo të digjet...ose thjesht 3 minuta e gjysëm në thekse.
Ka rëndësi shumë gjalpi....ah gjalpi është i rendësishëm. Nuk duhet të jetë gjalp nga ata që rrinë si të shkrirë! Gabim!
Duhet gjalp që të jetë i ngrirë dhe kur të lyejmë bukën të shkrihet aty.
Sa për djathin e bardhë...zgjidheni vetë, por unë do parapëlqeja djath dele.

Mund ta shoqëroni me piper , kastraveca, qepë të njoma , salçiçe ose një gotë çaj mali kur bën ftohtë! ose ça të doni i herë...ose ça të keni në frigorifer!

E mira fare është të hani në nje tavolinë me mbulesë që më pas...të shkundni thërrimet!

Nuk ka komente: