e martë, nëntor 27, 2007

Pilaf me perime dhe mish qëngji

Tigan i gjerë
Tenxhere mesatare


Mish qengji
50 gr oriz
1 kungull
1 karrotë
1 kokërr qepë
jeshilliqe
40 gr kërpurdha
rrush i thatë


Zihet mishi në tenxhere, dhe i njëjti ujë përdoret për të zjerë orizin. (masa 1 me 2)
Në një tigan vihen për tu skuqur qepët, kungujt dhe karrotat. Lihen me zjarr të ulët për pak kohë dhe u hidhet dhe mishi.
Pasi të jetë lënë orizi për 10 minuta për të zjerë, hidhet në tigan dhe i hidhet pak nga uji i mishit. Lëhet të zjejë duke u përzjerë për 10 minuta a më shumë. Në fund i hidhen ca kokrra rrush të thatë.

SHoqërohet shumë mirë me kos.

Nuk ka komente: