e shtunë, nëntor 17, 2007

Pain Au Lait

Më kish marrë malli për ca Sanduiçe të Zvicrës me gruyere...kështu pa shance për të gjet të njejtën bukë....dola në konkluzionin...




600 gram Miell
300 ml Qumësht
1 lugë çaji kripë
1 lugë gjelle sheqer
maja birre
Sodë buke
1 kokërr vezë


Merret të gjitha këto, hidhen në një tas dhe rrihen e rrihen mirë e mirë. Punohet brumi, dhe mbulohet me një letër alumini dhe lihet për 1 orë që të fryhet.

Më pas ndahet në forma të vogla, dhe lihet dhe një orë tjetër.



Pas këtij dy orëshi, që duket si 2 vjet, vihen në furrë të ngrohtë me zjarr të mesëm. Pas 20 minutash janë gati.

6 komente:

Anonim tha...

dhe djathit si ja thone emrin, nga eshte ?

K. tha...

gruyère gruyère.

eni tha...

me shkrive me ate 2 oreshin qe zgjaste sa 2 vjet:)

K. tha...

po normal se te iken mendja, gjithe ai brum ashtu i mire (se une e haj dhe brumin e gjalle) ...dhe duke prit e prit....

ama.... kane dale te shijshme, se i jep qumeshti nje shije aq te mire, sa me hahet pershesh me qumesht....

p.s. Dieta m'ka kap nga veshi

eni tha...

hahahah dhe une jam fanse brumi te gjalle..madje vetem e tij se kur piqet s'para e kam qejf:)

K. tha...

ehhhhh....lere brumin e bukes, por brumi i kekut... ishte bere si ritual te djelave,

keku dilte si muffin" se trecerkut i futeshim me luge. Sidomos pjeses se fundit kur i hidhej kakao.