e shtunë, nëntor 24, 2007

Petulla

2 gota miell
1 gotë kos
erëza të prera mirë
pak sodë buke
Kripë


Përzihen të gjitha këto sipas menusë së Enit, dhe vihen në zjarr të nxehtë. Hahen shpejt e shpejt me djath apo ndonjë gjë tjetër.(sheqer a ku ta di unë)

8 komente:

Anonim tha...

po veze nuk ju hedh ti petullave ?

K. tha...

i kam hedh nje kokeer...pse kam harru ta shkruaj?

u fryne te nesermen, se e lash brumin ne frigo.

tetena tha...

interesant ky brumi ne frigorifer. Do ta provoj. Vetem tashti qe ben ftohte ketej nga anet tona, kur skuq petullat behet aq sh tym dhe ere çe pyet. per me sh qe nuk ajros dot!

K. tha...

eee, e kam lexuar ne nje liber francez kete punen qe e fut ne frigorifer, po jo ne ngrirje, se une e bera ate gafë.

Po po lëre erën, unë bëra ca pite këto ditë, aiiiiiiii, tym dynjaja,

parfum a l'huile i thon ksaj pune

eni tha...

o shoqe nji tash e pashe se me kishe tag ketu..rrofsh:)

K. tha...

Po vetem ti vje te blogu mi, pranej...thashe, te vetmin bloggist qe kam, do ta mbaj fort:):)

hahaa,

:)

Ash Wednesday tha...

ej, receta e petullave ishte ulerime, ndonese une po haj rizzotto. Te bere gati. Knorr.

Kush eshte pa mekat nga ju, te hedhi orizin e pare.

Ps: mos me ngaterro me ne ndermarrje qe implikojne me shume se 2 a 3 perberes.

Anonim tha...

ndigjo, se ato petullat behen me mire ma maja buke (yeast). te djelen heret ne mengjes, kur te vjen per te shkuer ne banje, zene edhe brumin; ne nje tas hidh nja dy grushta miell, pak kripe, pak fare maja, pastaj afroje tasin ke cezma dha hap ujin e ngrofet, perzije me luge sa te behet i bute fare. mbuloje tasin me nje foil dhe fute ke furra qe e ke ngrof pak. pas nja 1 ore, nxef vajin ne tenxhere dhe merr brum me duar t4e lagta, hape pak dhe vene me kujdes ne vaj. ktheji, hiqi, haji me cfare te dush