e enjte, nëntor 08, 2007

Salmon i pjekur në furrë



Salmon
1 kokërr qepë
1 domate
gjysëm limoni
Capers




Vendosen qepët në një letër alumini.Sipër i vihet salmoni.
Salmonit i hidhet pak kripë dhe lëng limoni.I vihen përsipër Domatet dhe qepët, limoni.

Mbështillet me alumin. Bëhen disa vrima tek alumini që të mos pëlcasi.

Lihet në furrë të graduar nga mesi i asaj gjësë që rrotullohet për 25 minuta.

2 komente:

tetena tha...

akoma me shpejt lehte (nuk mund ta krahasoje me mire). Vendos nje cope salmoni ne nje pjate, i hedh krip, vaj (ose pana) e izolon pjaten me nje film transparent dhe 1-2min ne mikro-onde dhe eshte gati.

K. tha...

une zakonisht, blej salmon te tymosur, dhe e vendos mbi bukë.

Por do ti vi dita që do bëhen gati për resme ..

këtë në mikrovalë nuk e kam provuar, po do ta provoj herës tjetër.