e martë, maj 20, 2008

Shalqi me djath


Foto Flet

Barbunja

Barbunja

3 kanaçe barbunja
2 kokrra qepë
1 hudhër
Domate (ka diced tomatos në treg për përtacët)
Mish

Meqë nuk ka barbunja në treg tani, në US mund të blini Italian green Beans.

Vini mishin për të zjerë.

PO zjen mishi?
OK.

Në një tigan hidhet pak vaj ulliri që të vijë era vaj ulliri dhe hidhet qepët. Kaurdisini mirë e mirë dhe kur të jenë zvedhur hidhni Barbunjat. ( nëse i keni barbunjat e freskëta, lajini, prijini majat dhe bishtat, dhe zjejini për 10 a 15 minuta, dhe ajdeni tek tigani tashti)

Gërr gërr gërr trazojmë Barbunjat dhe pasi të duken të pjekura mirë..dmth shumë shumë po shumë të zubutura i hidhen domatet me pak lëng.

Lihen në zjarr për disa minuta.

Mishi?

Po mishi?

Kjo e gjitha i hidhet mishit ( nëse ka shumë lëng derdhjani pak) lihet pak në zjarr, dhe pastaj vihet online dhe kot hutohesh se nuk të hahet më.

Domate me Djath


Domate me djath të bardhë apo gjizë

3 a 4 kokrra domate të vogla
djath i bardhë
Mustardë
Qepë të njoma

Domatet pasi u prihet pjesa e sipërme pak vihen në një tenxhere të vogël dhe zihen për 10 minuta.
Ndërkohë qe vlon uji dhe domatet bashkë në një enë përzihet djathi i bardhë i shkërrmuar, pak mustardë dhe qepë të njoma të prera hollë.

Pasi të zjejnë domatet, i hiqet lëkura (sipas dëshirës kjo) dhe mbushen me djathin e gjëra të mira. Mund të shtoni dhe ndonjë arrë të qëruar.

E mira është të lihen pak në friforifer e të shërbehet të ftohta.
Me buke te thekur ..dhe ajt ca qejfi

Pilaf me karkaleca


Oriz
Karkaleca
Verë e bardhë
Domate të thata
Djath i grirë
krip piper


Pilaf me Karkaleca

Përgatitet pilafi si gjithmonë... dhe në një tigan hidhet pak verëe bardhë.
Karkalecat merren dhe hidhen në verën e nxehtë dhe lihen të zjejnë. Gjithashtu i hidhet dhe domatet e thata.

Pasi të jetë bërë dhe pilafi dhe karkalecat atëhere bëjmë bashkimin në tigan.
Hidhet pak më shumë verë bashkë me pilafin dhe përzjehet për 2 a 3 minuta.