Për inat të gjithë atyre viteve që kam prit të haja kadaif!
Një gjë për të ditur mbi kadaifin: NUK KA GJË MË TË LEEEEEHTË !!!!
Duhen:
Gjys kile kadaif
Arra të qëruara (më mirë ti qëroni vetë)
200 Gram Gjalp
Shërbeti:
4 gota sheqer ( kam përdor sheqer të bardh dhe kaf)
3 gota ujë.
Kadaifi shkriftohet mirë e mirë. Vendose në një tavë të lyer me pak gjalp.
Vendoset një shtresë kadaif.
Një shtresë arra.
Një shtresë kadaif.
Gjalpin e shkrijmë dhe ia hedhin përsipër.
E fusin në furrë 250, për 20 min.
Pasi e heqim nga furra e lejmë të ftohet.
Përgatisim shërbetin.
Unë e bëra të hollë, nuk e lashë shumë të trashej.
Shërbetin ia hedhim kadaifit të ftohtë.
Dhe ja , më thjesht se kaq nuk ka.
E vetmja gjë është nëse nuk doni të ngrini pesha, atëherë hidheni shërbetin me GARUZHDE.
Për qejf, o sa mirë je moj ëmbëlsirë.
e shtunë, dhjetor 29, 2007
Kadaif!
shkruajti K. në orën 8:11 e pasdites
Abonohu te:
Posto komente (Atom)
2 komente:
rrofsh 4 sharing! urime urime urime per vitin e ri!
dhe fshih peshoren ca shekuj - e them nga inati se na shkoi goja leng.
Gezuar festat - me mire vone se fare
Posto një koment