e hënë, tetor 22, 2007

Boeuf Tartare

Caution: This is not a vegetarian Dish!!!!!!

OK, kjo është nga pjatat e mia të preferuara. është shumë e thjeshtë për tu përgatitur.

150 gr mish të grirë
qepë në rende
një e verdhë veze
pak mustardë
Capers
Kripë,
bukë të thekur.




Kryesorja për këtë gatim (që nuk është gatim) është që mishi i grirë duhet të jetë i freskët. Pasi hahet i gjallë, dhe sa më i freskët aq më mirë. Gjithashtu, unë e fus për pak sekonda në ujë të përvëluar sa ti ngordh ndonjë bakterie.

I përzien të gjitha këto, merr bukën e thekur, e lyen me tartarin dhe ....oooo, çfarë qejfi!!!




P.S. nëse doni ta hani po keni dhe njerëz të tjerë në tavolinë, më mirë të pyesni në fillim, se nuk është ushqim që kapërdihet kollaj nga syri dhe mendja.

5 komente:

Anonim tha...

yyyy, e shof kete, dhe me hahet prape...ca qejfi!!!

ET tha...

mirë :)

K. tha...

eh mire mire, po mbaroi tartari..vec shkretetire tani

tetena tha...

une nuk arrij ta gelltis dot se e ha me mendje jo me goje !?

K. tha...

:):)