E para....mos provoni të gatuani kur keni dhimbje koke!!!!!!
Gatimi më i mirë do të ishte, 2 tylenol dhe nje gotë me ujë!
Përbërësit:
Mish i grirë
qepë të grirë, bukë e lagur, majdanoz, djath i bardhë
1 kokërr vezë
2 kunguj të qëruar dhe të prerë në rrathë(vertikalisht)
mozzarella
djath parmiggiano (kam akoma dhe për ca gatime)
verë e kuqe
salcë cranberry/rasperry
Qepët grihen në rende bashkë me bukën dhe djathin e bardhë. Përzihen me vezën (e rrahur) dhe me mishin e grirë.
Skuqen për pak minuta në një tigan.
Më pas vihen në furrë bashkë me kungujt dhe u hidhet dhe vera. Pasi te jenë pjekur për 25-30 minuta, i hidhet sipër mozzarella dhe parmiggiano, dhe gjithashtu i hidhet pak salcë e ëmbël (cranberry/rasberry) dhe më shumë verë.
Unë i kam qejf ku ka pak thyerje në diçka të kripur me pak të ëmbël, dhe kjo ideja e salcës së ëmbël, edhe pse duket shumë shëmtut, ishte e shijshme.
Tips: gatuajeni pasi iu ka ik dhimbja e kokës.... e shijshme po e shëmtut...
e enjte, tetor 25, 2007
Mish i grirë në furrë
shkruajti K. në orën 9:49 e pasdites
erëza mish i grire, në furrë
Abonohu te:
Posto komente (Atom)
2 komente:
haha çme shkrive me tylenolin..
nga ana tjeter ..ah sikur çdo gje e shemtut te qe kaq e shijshme:)sa e bukur do behej bota:)
jo mua me pelqen kur jane dhe te bukura, se ta mbush dhe syrin dhe stomakun...
Posto një koment